Is de sollicitatie drempel (te) hoog?

Ligt het aan mij of vind men het tegenwoordig lastig om te solliciteren? 

Als ik vrienden, kennissen in mijn omgeving spreek zonder baan of die niet gelukkig zijn met hun baan dan merk ik weinig beweging om uit hun comfort zone te gaan. Wat is dat dan vraag ik mij af? Is de sollicitatie drempel (te) hoog? of is het wat anders? Er is werk genoeg!

Volgens het CBS was er in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst dat er meer vacatures waren dan werklozen en dat de spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt nog nooit zo hoog geweest.

CBS: “De spanning op de arbeidsmarkt is nog nooit zo hoog geweest als nu. Bedrijven profiteren van het economisch herstel na de coronacrisis, maar veel ondernemers hebben al langere tijd moeite om geschikt personeel te vinden. De uitzendbranche slaagt er (gedeeltelijk) in hierin te voorzien; bij de uitzendbureaus kwamen er 33.000 banen bij in het tweede kwartaal. Dat is de grootste toename in 25 jaar” Meer lezen

Het aanbod aan vacatures is ook in de agrarische sector groter dan werkzoekenden, ook Agripersoneel wordt overstelpt met vacatures en matchen wij ons een slag in de rondte. En gisteren sprak ik een opdrachtgever die 2 dagen per week dicht gaat om op de andere 5 dagen van de week met volle personeelssterkte wel de gasten te kunnen bedienen. Dat doet echt pijn!

Maar even terug, er zijn dus veel vacatures en er zijn nog steeds mensen die een (andere) baan willen. Waar gaat het dan mis? Is de sollicitatie drempel (te) hoog? Is het onzekerheid? Is het denken in onmogelijkheden?

Is de sollicitatie drempel (te) hoog? Ik zie vacatures voorbij komen met een ellenlange waslijst aan voorwaarden, ervaring en diploma’s. Nu ben ik zelf geen fan van selecteren op diploma’s want een hbo diploma zegt helemaal niks over je kunde (bij sommige bedrijven wordt je bij voorbaat als uitgesloten omdat je het diploma niet hebt maar ondertussen wel het werk en denk niveau hebt, gemiste kans dus voor het bedrijf).

Ik ben altijd meer geïnteresseerd in de motivatie en ambitie van de mens. Ambitie is voor mij ook niet dat je meer en hoger wil op de ladder, maar ambitie kan ook zijn een leuke baan die werk en privé in balans houdt. Met ander woorden, werk wat jou gelukkig maakt en niet wat de buitenwereld van jou verwacht. Ik begrijp ook uit de verhalen om mij heen dat de ellenlange waslijst of het niet voldoen aan alle voorwaarden niet echt enthousiasmeert om een sollicitatiebrief te schrijven en als je schrijft hoop je op een reactie maar dat laten een hoop recruiters nog wel eens na. Al met al motiveert dat niet om (verder) te solliciteren en is de drempel hoog door alle voorwaarden.

Of is het onzekerheid? Gisteren werden wij gebeld door een dame, ze had weinig ervaring maar grote voor liefde voor de akkerbouw en verwachte dat we niks voor haar konden doen. We skipten het hele sollicitatie proces en hebben haar vandaag gewoon mee laten draaien bij een boer en na een paar uur hebben ze samen besloten dat ze voorlopig daar nog wel aan de slag kan en wil. Zo makkelijk kan het zijn. Dat zijn ook de korte lijnen waar wij bij Agripersoneel zo van houden, snel schakelen en handen uit de mouwen.

Of onmogelijk? Je kent het gezegde toch;-)Denk aan wat je zou willen en niet aan wat je denkt wat niet kan.

Ik zou het mooi vinden als je gewoon op je lievelingsbaan kon solliciteren zonder allerlei voorwaarden, want misschien ben jij wel die speld in de hooiberg die het bedrijf zoekt. Je sluit mensen die echt willen en het ook zouden kunnen, volgens mij uit door ellelange eisen te stellen.(en ja ik snap dat het soms ook niet anders kan maar iets minder zwart/wit mag wel en je hebt uiteraard een potje zelfkennis nodig;-))

Groet, Mirjam

PS: Wil jij ervaren wat het werk in de agrarische sector inhoudt? App/bel ons op 06 – 5580 2042 of check www.agripersoneel.nl of direct naar de vacatures 

 

Informatie

Ontvang vacatures in je mailbox

Deel dit bericht op Social media