Boerenprotest 14 oktober Provinciehuis Groningen #Trotsopdeboer

Afgelopen maandag waren wij aanwezig bij het Boerenprotest te Groningen. Aangezien veel van onze relaties en onze medewerkers te maken hebben met deze maatregelen, beperkingen en regels wilde wij ze graag een hart onder de riem steken want ook wij zijn het niet eens met alle maatregelen. Wij zijn met onze Agripersoneel bus meegereden met de boeren vanaf Aduard. Het was een zeer enerverende dag, met zijn allen, onder politie begeleiding naar de stad rijden was prachtig. Ook de aanwezigheid van de vele tractoren en boeren op en rond het provinciehuis was indrukwekkend. Helaas heeft het protest in Groningen nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

 

RTV NOORD 14-10-2019
Groningen – Boze boeren verzamelen zich maandagmorgen op vier plekken rond de stad Groningen om vervolgens naar het provinciehuis te rijden om daar te protesteren tegen het stikstofbeleid.
Dit doen de boeren, omdat zij willen dat provinciale regels omtrent stikstofuitstoot van tafel gaan. De boeren vrezen dat de maatregelen om de uitstoot van stikstof te beperken te veel op hun bord terecht komt. De boeren gaan vanuit Aduard, Adorp, Loppersum en het evenemententerrein Roode Haan aan de rand van de stad naar het centrum. Dit gebeurt onder politiebegeleiding. Er wordt om 12.00 uur een petitie aangeboden aan gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie. De actie wordt georganiseerd door de landbouworganisatie LTO – Noord. In Friesland had de actie van afgelopen vrijdag in Leeuwarden al succes. Friesland trok de maatregelen in. Honderden boeren zijn vandaag bij het provinciehuis in Groningen, om daar te protesteren tegen het stikstofbeleid waar het provinciebestuur zijn handtekening onder heeft gezet. Wat ging eraan vooraf? Lees meer: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/214495/Dit-is-waarom-boeren-protesteren-in-Groningen-vandaag

 

Informatie

Ontvang vacatures in je mailbox

Deel dit bericht op Social media